zaterdag 20 september 2008

Wat gebeurd er met het geld?

Dat is waarschijnlijk wel een goede vraag, denken we zo. Aangezien er veel mensen geweest zijn die hun bijdrage geleverd hebben (Nogmaals 1000x dank), willen we jullie even een update geven hierover.
Father Alphonse is momenteel in Europa tot eind oktober. Hij heeft een aantal goede ideeen om het geld aan te besteden en raad ons dus aan om te wachten totdat hij weer terug is, en dit lijkt ons ook een goed idee. Wij kijken nu even twee maanden goed rond om te zien waar we het geld het beste aan kunnen uitgeven.
Ideetjes van Ft. Alphonse:
- Renovatie 'After Care Home'. Dit is een huis waar de jongens die vanuit Anbu Illam (rehabilitatie huis) naartoe gaan als ze ongeveer 18 jaar oud zijn. Hier kunnen zij dan wonen en leren om op zichzelf te wonen. Het huis is nu niet bewoonbaar, dus het zou een zeer goede investering zijn om dit op te knappen.
- Kerstfeest vieren met jongens in de gevangenis (Lekker eten, cadeautjes e.d.)

24 september hebben de boys holidays, wat betekent dat ze twee weken geen school hebben. Er zullen dan sowieso een aantal activiteiten zijn die wij zullen financieren van het ingezamelde geld (Denk aan een bezoekje aan het zwembad, het strand, pretpark etc.) Dit klinkt als een kleine investering, maar voor de jongens is het absoluut heel wat en ze vragen vaak wanneer we er nou is heen gaan. Wij zijn dus al heel blij dat we dit aan hen kunnen geven.
Wat ook regelmatig gebeurt hier is dat mensen van buitenaf eten sponsoren aan Anbu Illam. Dit kan een ontbijt, lunch of avondmaal zijn. Vaak is het eten dat bijvoorbeeld over is van feesten, bruiloften die gegeven zijn of voedsel uit het vliegtuig e.d. Op deze manier komen we ook veel in contact met Indiase mensen van buitenaf. Zo ook een aantal dagen geleden.. Er kwam een groep van ongeveer 20 jonge mannen met ongeveer 6 foto camera's die samen met ons zo ongeveer 127262x op de foto wilden. Onze lachspieren doen er nog steeds pijn van, maarja.. Alles voor de kids hea!

Verder gaat het ons hier nog steeds goed. We hebben het ontzettend naar ons zin, leren steeds meer namen (We weten er al ongeveer 45!) en genieten van alle jongens om ons heen. Ook zijn we al wat meer van huis weggeweest en hebben een aantal plekjes bezocht om eens rond te kijken. We zien zo ook meer van de mensen die op straat leven en komen veel bedelaars tegen. Op het station kwam er een klein meisje naar ons toe die aan onze kleding trok en vroeg om geld. Met pijn in ons hard hebben we haar niets gegeven, omdat het moeilijk is om slechts een iemand geld te geven, want als je een iemand geeft, komt waarschijnlijk meteen iedereen. We zijn nu ons kleingeld (1 en 2 rp) aan het sparen, zodat we voor ons vertrek, de mensen op straat wat kunnen geven.
We hebben verder nu niet heel veel meer te vertellen, omdat er nog weinig 'bijzonders' gebeurt is (Natuurlijk is voor ons elke dag weer bijzonder, maar niet om over naar huis te schrijven). Morgen gaan we weer naar de kerk (om 7.00!) in een mooi jurkje die de meiden van 'Girls Home' voor ons gemaakt hebben. Verrry nice!

Lieve allemaal,
We horen graag van jullie en zullen absoluut snel weer schrijven!

Dikke kus,
Yara & Lotte